zorgadviesteam (ZAT)

Zorgadviesteam

Elke school heeft een zorgadviesteam, afgekort ZAT. In een ZAT worden kinderen besproken met psychosociale problemen en problemen in de thuissituatie die niet door de school alleen kunnen worden opgelost. Samen met schoolmaatschappelijk werk en onderwijsadviseur Edux overleggen IB’er en collegiaal consultatiegever over deze zorgkinderen en stippelen een traject uit. Een ZAT grijpt zo licht, zo dichtbij en zo snel mogelijk in om erger te voorkomen. Omdat verschillende disciplines aan één tafel zitten zijn de lijnen kort en kan er snel tot actie worden overgegaan. De acties kunnen bestaan uit directe hulpverlening door schoolmaatschappelijk werk, maar ook uit een doorverwijzing naar het C.J.G., dat functioneert als één loket.